University College Tilburg biedt een Liberal Arts and Sciences opleiding aan die diverse wetenschappelijke disciplines combineert, waaronder: Rechten, Economie, Filosofie, Sociologie, Psychologie en Cognitieve Neurowetenschappen.

Dit intensieve studieprogramma stelt je in staat om je te ontwikkelen tot een kritische denker, een betrokken burger en een academisch geschoolde professional. De opleiding is erkend voor het bieden van kleinschalig en intensief onderwijs. Je hebt veel interactie met je medestudenten én je docenten. Je volgt lessen in een internationale omgeving met studenten van over de hele wereld. In een omgeving die bij jou past, leer je van het samenwerken met je medestudenten door verschillende ervaringen en zienswijzen met elkaar te delen.

Deze University College ligt in het hart van de groene campus van Tilburg University in de bruisende stad Tilburg. University College Tilburg biedt je de optie om samen te wonen met je medestudenten, maar verplicht dit niet.

Curriculum informatie

In het eerste jaar volg je gezamenlijk een 'kerncurriculum' waarin je kennismaakt met verschillende wetenschappelijke disciplines. Zo ontdek je welke richting je het meest aanspreekt. In het tweede jaar specialiseer je je in deze richting door één van de vijf majors te kiezen. In het derde jaar ben je vrij om keuzevakken te volgen binnen een minorprogramma. Je kunt ook in het buitenland studeren aan één van onze partneruniversiteiten. Het derdejaars curriculum legt de nadruk op het opdoen van praktische ervaring door middel van Professional Practice opties zoals Current European Issues, Journalistiek, het Social Innovation Project, of een stage, om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt.
Afhankelijk van de door jou gekozen major behaal je een Bachelor of Arts of een Bachelor of Science diploma.

De vijf majors

Social Sciences - Human Behavior:

In deze major richt je je op menselijk gedrag in zowel kleine als grote groepen in een geglobaliseerde samenleving.
Dit programma daagt je uit om je ideeën over identiteit en menselijk gedrag te herzien. Je volgt vakken op het gebied van sociologie, sociale psychologie, cultuur, communicatie, human resource management en organisatiewetenschappen.

Arts and Humanities - Past-Present-Future:

Je bestudeert de verschillende strategieën die mensen gebruiken om de wereld om hen heen en in henzelf te interpreteren en er betekenis aan te geven. De major laat je kennismaken met kernconcepten, theorieën en methoden van disciplines als cultuurwetenschappen, digitale geesteswetenschappen, geschiedenis, hermeneutiek, filosofie, ethiek, literatuurwetenschappen, kunstgeschiedenis en rituele studies.

Cognitive Neuroscience - Brain and Cognition:

Je ontdekt de fascinerende wereld van het menselijk brein. Cognitieve neurowetenschappen is een relatief nieuw veld van wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeld vanuit vakgebieden als psychologie, neurowetenschappen, computerwetenschappen, biologie en filosofie. De major behandelt onderwerpen zoals de basis van het menselijk brein, experimentele psychologie, klinische neuropsychologie, cognitieve wetenschap, computermodellering en programmeren.

Law in an international context:

Business and Economics:

De focus van deze major is recht als een sociaal en cultureel fenomeen in een wereldwijde context.
Je leert over de integratie van cognitieve, culturele, historische en contextuele elementen binnen het recht en over hoe verschillende rechtssystemen reageren op specifieke sociale of mondiale problemen. Je maakt kennis met zowel Europees als Internationaal Recht.

Binnen deze major krijg je een uitgebreid inzicht in de wereld van het bedrijfsleven en zijn bredere rol in de maatschappij. Je ontwikkelt specialistische kennis op het gebied van bedrijfskunde en economie door je te verdiepen in onderwerpen als marketing, accounting, finance, management en economie van verschillende markten en landen. Je bestudeert organisaties, de overheid, financiën, verkoop en economische psychologie.

Ondersteuningsprogramma

Tijdens je studie kun je deelnemen aan het Program for Academic Study Success (PASS).Het programma is ontworpen om je tijdens je studie te ondersteunen en je voortgang bij te houden.

Studenten worden ingedeeld in kleine groepen en krijgen begeleiding van een mentor. Tegen het einde van je studie verschuift het mentorschap van het monitoren van je studievoortgang naar arbeidsmarktoriëntatie.

Toelatingseisen

University College Tilburg heeft een selectieve toelatingsprocedure. Je middelbareschooldiploma, Engelse taalvaardigheid, motivatiebrief, CV en een toelatingsgesprek (op de campus of online) worden meegenomen in de toelatingsprocedure.

Geaccepteerde diploma's

  • VWO diploma (alle profielen)
  • Volledig Internationaal Baccalaureate diploma
  • GCSE plus 3 GCE A-levels
  • Amerikaanse middelbareschooldiploma met minimaal 4 AP's

Ga voor specificaties en een overzicht van andere geaccepteerde diploma's naar onze webpagina.

Deadlines voor aanmelding

Een jaarlijkse instroom wordt aangeboden in september.

  • Nederlandse studenten (met een Nederlands diploma): 1 juli
  • Internationale studenten (met een niet-Nederlands diploma): 1 mei voor niet-EER studenten, 15 juni voor EER studenten.

Collegegeld

EU/EEA studenten: € 2,314 (2023/2024)
Niet-EU-studenten: € 9.100 (2023/2024)

De kosten voor levensonderhoud liggen ongeveer tussen de € 925 en € 1.125 per maand.

Contactgegevens

University College Tilburg

Dante Building
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

www.tilburguniversity.edu/uctilburg
liberalartssecretary@tilburguniversity.edu

nl_NLDutch